Πλεονεκτήματα Εφαρμογών για Κινητά

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου ψηφιακού περιβάλλοντος, είναι ότι αποτελείται από πολλά κανάλια. Η εδραίωση μιας αποτελεσματικής παρουσίας σε αυτά τα κανάλια, τα οποία παρέχουν επαφή με πιθανούς πελάτες, αποτελεί βασική επιχειρησιακή πρόκληση.

Οι εφαρμογές για κινητά θεωρούνται ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας με το κοινό. Σχεδόν κάθε ενήλικος στον κόσμο έχει ένα smartphone και αυτή η αγορά συνεχίζει να αυξάνεται.

Όπως δείχνει και το παρακάτω διάγραμμα, το 86% των χρηστών, ξοδεύει το χρόνο που αφιερώνει στο κινητό του σε εφαρμογές (apps), ενώ μόνο το 14% ξοδεύει τον χρόνο του σε περιήγηση ιστοσελίδων (browsers).

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα για το γιατί θα πρέπει να εστιάσετε στην κινητή τεχνολογία.

Με ποιους τρόπους μπορεί η επιχείρησή σας να επωφεληθεί από μία εφαρμογή για κινητά;

Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο μέσος ενήλικας ξοδεύει πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα (!) στην κινητή του συσκευή.

Ενώ ασφαλώς ο περισσότερος χρόνος ξοδεύεται στις εφαρμογές των social media (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube), αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι κάθε χρήστης πρέπει να ξεκλειδώσει, να μετακινηθεί και να σαρώσει τη συσκευή του για τις εφαρμογές που αναζητεί και χρησιμοποιεί.

Το να βρίσκεται η εφαρμογή σας στο δρόμο προς την αναζήτηση εφαρμογών, μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας, καθώς το μυαλό μας καταγράφει ασυναίσθητα κάθε εικόνα και κείμενο (ή καλά σχεδιασμένο εικονίδιο εφαρμογής) που συναντά – έστω και αν περνά θεωρητικά απαρατήρητο.

Οι εφαρμογές εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες: μπορούν να παρέχουν γενικές πληροφορίες, τιμές, φόρμες κρατήσεων, λειτουργίες αναζήτησης, λογαριασμούς χρηστών, αποστολή μηνυμάτων, ροή ειδήσεων και πολλά άλλα.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από την κατοχή μιας εφαρμογής για κινητά είναι ότι όλες οι πληροφορίες που θα θέλατε να παρέχετε στους πελάτες σας – συμπεριλαμβανομένων των ειδικών πωλήσεων και των προωθητικών ενεργειών – είναι κυριολεκτικά στα μέσα στα χέρια τους. Μέσω των άμεσων μηνυμάτων (push notifications), πλησιάζετε ακόμα πιο κοντά σε μια άμεση αλληλεπίδραση και μπορείτε εύκολα να υπενθυμίζετε στους πελάτες σας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας κάθε φορά που έχει νόημα.

Μιλώντας για τη παροχή αξίας, πώς θα σας φαινόταν να ψηφιοποιήσετε αυτό το Πρόγραμμα Αφοσίωσης που έχετε στη διάθεσή σας; Αντί να κολλήσετε στην παλιά κάρτα συλλογής πόντων, δώστε τη δυνατότητα στους πελάτες σας να συλλέξουν τις ανταμοιβές τους μέσω της εφαρμογής σας για κινητά. Το αποτέλεσμα; Περισσότερες λήψεις και περισσότεροι πελάτες που επιστρέφουν.

Μια εφαρμογή για κινητά για την επιχείρησή σας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας. Ας χωρίσουμε αυτό το θέμα σε δύο πτυχές, ο συνδυασμός των οποίων θα κάνει την εφαρμογή σας πραγματικό νικητή:

Brand: Μια εφαρμογή για κινητά είναι σαν ένας κενός πίνακας ζωγραφικής. Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με αυτό. Μπορείτε να το κάνετε κομψό, μοντέρνο, λειτουργικό, συγκλονιστικό ή ενημερωτικό. Αλλά αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που διαθέτει χαρακτηριστικά που θα αγαπούν οι πελάτες σας, ενώ παράλληλα είναι έξυπνα διαφημισμένο και όμορφα σχεδιασμένο.

Αναγνωρισιμότητα: Όσο πιο συχνά μπορείτε να εμπλέκετε τους πελάτες με την εφαρμογή σας, τόσο πιο γρήγορα θα είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν το προϊόν ή/και την υπηρεσία σας. Στη διαφήμιση αυτό ονομάζεται «αποτελεσματική συχνότητα»: κατά κανόνα, η ακρόαση και/ή η εμφάνιση της μάρκας σας περίπου 20 φορές είναι αυτό που θα σας κάνει να σας προσέξουν και να σας θυμούνται αληθινά.

Ανεξάρτητα από το αν πουλάτε λουλούδια ή υπηρεσίες spa, οι πελάτες σας χρειάζονται έναν τρόπο να σας προσεγγίσουν. Έχοντας μια δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων (ή υπηρεσίας υποστήριξης) μέσα στην εφαρμογή σας, μπορεί πραγματικά να κάνετε τη διαφορά στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους πελάτες σας.

Στις μέρες μας, οι εφαρμογές για κινητά σε επίπεδο μικρών επιχειρήσεων εξακολουθούν να είναι σπάνιες και εκεί είναι όπου μπορείτε να κάνετε ένα μεγάλο άλμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σας. Γίνετε ο πρώτος στην περιοχή σας που θα προσφέρει μια εφαρμογή  για κινητά στους πελάτες του. Θα εκπλαγούν από τον σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο που σκέφτεστε και εργάζεστε!

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας της δικής σας εφαρμογής για κινητά, είναι η αφοσίωση των πελατών.

Με όλο το θόρυβο (πανό, οθόνες, αναμνηστικά, διαφημίσεις σε εφημερίδες, φυλλάδια, κουπόνια, ιστοσελίδες, banners, διαφημίσεις στο Facebook και email marketing),  χάνουμε σιγά σιγά τον αντίκτυπό μας στους πελάτες μας λόγω του τεράστιου όγκου της διαφήμισης που τους περιβάλλει. Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στην αληθινή και ειλικρινή σύνδεση με τους πελάτες σας και να τους κάνετε πιστούς εραστές του προϊόντος και / ή της υπηρεσίας σας.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι μια εφαρμογή για κινητά από μόνη της πρόκειται να σώσει την επιχείρησή σας, αλλά μπορεί να γίνει ένας τρόπος να μένετε πιο κοντά στους πελάτες σας και να είστε απλά κυριολεκτικά μπροστά στα χέρια τους ανά πάσα στιγμή.

Οι εφαρμογές κινητών, είναι ένα νέο κανάλι μέσω του οποίου μπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας. Μπορεί μάλιστα να είναι μια αρκετά σημαντική αύξηση, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ακροατήριο.

Με τις ειδοποιήσεις προώθησης, έκπτωσης και προώθησης μπόνους, μπορείτε να παρακινήσετε τους πελάτες να αγοράσουν από εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με όλους τους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή σας. Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να στείλει μια ειδική προσφορά σε πελάτες που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με το κατάστημα ή το γραφείο τους με τη βοήθεια τεχνολογιών γεωγραφικής θέσης εκτός σύνδεσης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα μιας εφαρμογής για κινητά, είναι η δυνατότητα παραγγελίας και πραγματοποίησης πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, η δημοτικότητα των οποίων αυξάνεται με ταχύ ρυθμό. Οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να ξοδεύουν χρόνο για ψώνια, επειδή τα ίδια πράγματα μπορούν να αγοραστούν με ένα smartphone ενώ πίνουν καφέ στο σπίτι.

Συνοψίζοντας

Οι κινητές εφαρμογές για επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχεδόν οποιαδήποτε επιχείρηση. Εάν δεν ήσασταν ακόμα σίγουροι αν χρειάζεστε μια εφαρμογή για κινητά, ελπίζουμε ότι τα επιχειρήματα σε αυτό το άρθρο σας βοήθησαν να λάβετε τη σωστή απόφαση.

Οποιαδήποτε επιχείρηση θα πρέπει να επιδιώκει την ανάπτυξη, καθώς και να παραμένει συντονισμένη στις νεότερες τεχνολογίες και να ανταποκρίνεται στις καινοτομίες που την καθιστούν πιο αποτελεσματική. Η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Μια εφαρμογή για κινητά θα είναι τυποποιημένη συνιστώσα οποιασδήποτε επιχείρησης στο μέλλον. Η επιλογή που κάνετε σήμερα θα αποτελέσει το θεμέλιο για το μέλλον της επιχείρησής σας. Είναι σε εσάς να αποφασίσετε αν θέλετε να είστε ένας από τους πρωτοπόρους.